Nadomak Harkiva
0

Žestoke borbe na ulicama Vovčanska: Rusi tvrde da preuzimaju kontrolu nad gradom

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Ruska vojska javlja da su njene snage preuzele kontrolu nad zapadnim i sjevernim dijelovima grada Vovčansk u regiji Harkov, objavila je danas ruska državna agencija TASS.

S druge strane ukrajinski izvore zvrde da je situacija u gradu, koji se nalazi sjeveroistočno od drugog najvećeg grada u zemlji, Harkova, pod kontrolom.

Borbe se nastavljaju na ulicama Vovčanska, javio je i TASS. Ukrajina se više od dvije godine odupire ruskoj oružanoj agresiji, a ruske su trupe prošlog tjedna otvorile novu frontu sjeverno od Harkova.

Gotovo je nemoguće provjeriti tvrdnje strana u sukobu, ali prema ukrajinskim medijima, civili se sele u Harkov iz Vovčanska.

Rusija je u petak pokrenula ofanzivu na tom području i od tada je okupirala nekoliko ukrajinskih sela u blizini granice. Kijev je priznao da je situacija u regiji teška i smijenio zapovjednika odgovornog za to područje.

Ukrajinska vojska kaže da se broj ruskih napada na sjeveru Harkovske regije jučer značajno smanjio. U isto vrijeme, međutim, navodi da su se ukrajinski vojnici kod još jednog pograničnog sela Lukjanci povukli na nove položaje zbog snažnih zračnih napada iz Rusije.