{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žena tužila banku sperme jer je rodila crno dijete

3.10.2014. u 10:32
128
115
Žena tužila banku sperme jer je rodila crno dijete
128
Žena tužila banku sperme jer je rodila crno dijete
Žena iz Ohia tužila je jednu banku sperme jer su pomiješali donore i dali joj spermu jednog afroamerikanca umjesto bijelca kojeg su ona i njena partnerica izabrale.
Jennifer Cramblett (36) dospjela je u medije nakon što je banku sperme u blizini Chicaga tužila zbog "prevare", budući da su im dali spermu donora pod brojem 330 umjesto 380.

Cramblett je u telefonskom razgovoru za Huffington Post kazala kako su ona i njena partnerica Amanda Zinkon željele da dijete fizički podsjeća na njih, a nakon sati pregledanja profila donora, konačno su naše odgovarajućeg - muškarca da plavom kosom i plavim očima koji je izgledao poput Zinkon. Ipak nisu dobile spermu koju su željele i za koju su platile.

"Ovo nije rasno pitanje, volimo je - ona je ostvarenje svih naših snova. Ljudi misle da ne želimo ovo dijete zbog njene boje kože, to nije istina i to me jako ljuti", kazala je Cramblett za svoju 2-godišnju kćerkicu, Payton.

Međutim, budući da Payton nije potpuno bijela, Cramblett je kazala kako se porodica mora odseliti iz svog doma u Ohiu, mjesta koje je opisala kao "bijelu, konzervativnu i rasno netolerantnu sredinu".

"Ovo nije Los Angeles ili New York, mi nismo na obali, mi smo na farmi. Zabrinuta sam za Payton. Biti lezbejka u maloj sredini je teško, nije mi bilo jednostavno dok sam odrastala, ne želim da i ona mora prolaziti kroz to", dodala je.

Iako je žena kazala kako još niko nije bio otvoreno verbalno agresivan prema njenoj kćerci i miješanoj porodici, čak i dobronamjerni komentare ih dovode u nezgodne situacije, a to su pogotovo situacije u kojima se odmah vidi da je Payton "usvojena". .

Banka je vremenom prestala odgovarati na njene pozive, a primila je pismo u kojoj joj se izvinjavaju na propustu i daju joj povrat novca.

Njihov je advokat kazao kako će tužiti banku, te kako traže kompenzaciju za sve pretrpljene neugodnosti, kao i dokaz da se takvo nešto više neće desiti nikome.

"Ovo nije 1954. godina, već 2014. Ured u kojem radnici ručno zapisuju brojeve na uzorcima je strašno glupo", kazao je advokat para.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: