SAD
0

Žena s Floride optužena za brakove s deset muškaraca

FENA
Medeni mjeseci su završeni za 26-godišnju ženu za koju vlasti tvrde da ima najmanje deset muževa. Eunice Lopez optužena je za bigamiju pod navodima da se vjenčala deset puta između 2002. i 2006. godine, ne razvodeći s ni s jednim od muževa, saopćile su savezne imigracijske vlasti.

Miami Herald javio je u subotu da su dokumenti koje su istražile te novine pokazali još sedam brakova pod imenom te žene i s njenim datumom rođenja, prenosi AP.

Lopez je stigla u Sjedinjene Države iz Kube u 2002. i legalni je američki građanin.

"Mogu vam reći da nijedan od ljudi s kojima se vjenčala nije imao bilo kakvu vrstu boravišne dozvole", izjavio je Terry Chavez, portparol ureda državnog tužioca oblasti Miami-Dade.

Tužioci tvrde kako je ona tražila od svojih muževa nekonkretiziranu sumu novca kako bi im osigurala imigrantski status i da je nastavila tražiti novac dugo nakon vjenčanja, prijeteći im da će ih prijaviti ukoliko joj ne plate.

Chavez je izjavio da je ured državnog tužioca pokrenuo istragu nakon što je primio dojavu od imigracijskih i carinskih vlasti.

Lopez je oslobođena uz kauciju od 18.000 dolara. Njena posljednja poznata adresa bila je u Hialeahu, tek nešto sjevernije od Miamija. Njen telefonski listing nije se mogao pronaći i nepoznato je ima li advokata.