SAD
0

Žena obrisala 2,5 miliona dolara vrijedne podatke zbog nepostojećeg otkaza

Sarajevo-x.com
Četrdesetjednogodišnja Marie Lupe Cooley iz Floride obrisala je 2,5 miliona dolara vrijedne crteže i podatke jer je mislila da će dobiti otkaz. Za nju otkaz nije bio planiran, ali nakon njenog postupka možda će šef i razmisliti o takvom potezu.

Protiv Marie Lupe Cooley (41) podignuta je optužnica jer je, misleći da će dobiti otkaz, obrisala projekte, crteže i podatke firme u vrijednosti od 2,5 miliona dolara, izvijestio je The Register.

Cooley je zaključila da će dobiti otkaz jer je u novinama vidjela konkurs za posao koji je objavila osoba istog prezimena kao i njen šef, a koji je odgovarao opisu njenog posla. Međutim, kompanija u kojoj je Cooley radila nije imala namjeru nekog otpustiti, a još manje primiti jer je oglas zapravo dala supruga šefa koja radi u drugoj firmi.

Ljutita Cooley je odlučila "potajno" se osvetiti firmi i svom šefu te je, pristupivši serveru, obrisala vrijedne podatke i crteže. Protiv nje je podignuta tužba te će vjerovatno morati platiti kaznu u iznosu od 1.000 dolara. Cooley je iz zatvora puštena uz jamčevinu.