{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žena "neuspjela bombašica-samoubica" na Jordanskoj TV

F
14.11.2005. u 11:38
0
0
Žena "neuspjela bombašica-samoubica" na Jordanskoj TV
0
Žena "neuspjela bombašica-samoubica" na Jordanskoj TV
Na jordanskoj televiziji prikazan je snimak žene osumnjičene da je u srijedu u glavnom gradu Ammanu sudjelovala u samoublačkim napadima u kojima je poginulo 57 osoba. Napade na tri hotela izvršila su trojica bombaša-samoubica.
Žena prikazana na televiziji ispričala je pred kamerama kako je ona trebalo da pogine u jednom od ta tri napada, u hotelu Radison SAS, u kojem je bilo najviše nastradalih, jer je detonacija odjeknula u sali u kojoj se održavala svadba.

Ta, žena koja je iračka državljanka, rekla da se zove Sadžida Mubarak Atrus el-Rišavi i da je napad namjeravala izvršiti sa svojim mužem.

Prema njenim riječima, oboje su, noseći pojase sa eksplozivom, ušli u hotel i rasporedili se u dva različita ugla; eksploziv oko tijela njenog muža se aktivirao i on je sebe digao u zrak, ali bomba koju je ona nosila nije radila.

Na televiziji je prikazan i pojas s eksplozivom koji je ta žena navodno nosila i okidač koji nije radio.

"Ljudi su počeli bježati i ja sam pobjegla s njima", rekla je između ostalog Sadžida Mubarak Atrus el-Rišavi, odjevena u tradicionalnu islamsku dugu crnu haljinu s bijelom maramom preko glave.

Ona je ispričala da su ona i njen muž iz Iraka u Jordan prešli uz pomoć falsificiranih pasoša.

Odgovornost za napade u Amanu preuzela je ekstremna islamistička grupa Al-Kaida u Iraku, na čijem se čelu nalazi Abu Musab el-Zarkavi. Agencije prenose kako jordanska policija vjeruje da je Sadžida Mubarak Atrus al-Rišavi sestra ubijenoga bliskog El-Zarkavijeva saradnika.

Čovjek za koga se vjeruje da bio njen brat poginuo je tokom američke ofanzive na grad Faludžu, koji je do kraja prošle godine bio jako uporište pobunjeničkih grupa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: