Svijet
0

Žena doživjela pobačaj jer su policajci odbili da joj pomognu

Sarajevo-x.com
Amerikanka Sofia Salva, tada u trećem mjesecu trudnoće, pokrenula je tužbu protiv dva policajca koji su je zaustavili zbog saobraćajnog prekršaja dok je bila na putu u bolnicu i odbili da joj pomognu, zbog čega je pretrpjela pobačaj.

Salva, koja je bila u trećem mjesecu trudnoće kada se desio tragičan događaj, izjavila je kako je krvarila i bila na putu u bolnicu kada su je policajci zaustavili. Njenu izjavu potvrđuje i video snimka dvojice policajaca koja prikazuje kako su se policajci oglušivali na njene molbe te jednom prilikom rekli da "to uopšte nije njihov problem".

Dva policajca, Melody Spencer i Kevin Schnell zaustavili su Salvu prošlog februara i na mjestu su je ispitivali 45 minuta. Potom su nesretnu ženu odveli u zatvor, gdje je zadržana preko noći.

Sljedeće jutro Salva je imala preuranjeni porođaj i dijete je rođeno mrtvo. Ona je uverena kako do pobačaja ne bi došlo da su joj policajci pomogli i prevezli je u bolnicu te je rekla da bi sve učinila da može vratiti svog sina, a kako je to nemoguće, odlučila je tražiti pravdu na jedini mogući način.