{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zemlje Komonvelta traže ukidanje vanrednog stanja u Pakistanu

F
12.11.2007. u 13:27
0
0
Zemlje Komonvelta traže ukidanje vanrednog stanja u Pakistanu
0
Zemlje Komonvelta traže ukidanje vanrednog stanja u Pakistanu
Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf treba da ukine vanredno stanje prije održavanja parlamentarnih izbora, ocijenio je u ponedjeljak šef malteške diplomatije, koji će u popodnevnim satima predsjedavati sastankom Komonvelta o eventualnim sankcijama protiv Pakistana.
Michael Frendo, koji predsjedava vanrednim sastankom ministarske akcione grupe Komonvelta u ponedjeljak popodne u Londonu, kritikovao je Musharrafa zbog uvođenja vanrednog stanja 3. novembra.

"Situacija u Pakistanu u ovom trenutku je problematična jer je general Musharraf proglasio vanredno stanje mimo okvira samog Ustava", izjavio je ovaj zvaničnik na radiju BBC-a.

"Naravno, sve to moramo razmatrati u okviru ministarske grupe i ja ne govorim u njeno ime, ali moje mišljenje je da je ustavni problem jako značajan i da se izbori moraju održati u okviru Ustava."

"Povratak na ustavni poredak mora biti praćen slobodnim i pravednim izborima", insistirao je Frendo.

Ministarska grupa, koja razmatra teška kršenja principa organizacije 53 zemlje, sastaje se u Londonu kako bi odlučila o mjerama koje treba poduzeti protiv Pakistana, među kojima i moguća suspenzija iz Komonvelta.

Malteški ministar je ocijenio da bi eventualna suspenzija Pakistana iz Komonvelta bila u okviru "kompletne lepeze akcija" koje bi mogla poduzeti ova grupa.

Frendo je upozorio generala Musharrafa da bi jako pogriješio "ako bi ignorirao odluke Komonvelta".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: