Pripreme za izbore
11

Želi biti predsjednik SAD-a: Michael Bloomberg pokrenuo TV kampanju tešku pet miliona dolara

E. Sk.
Michael Bloomberg
Michael Bloomberg
Milijarder Michael Bloomberg pokrenuo je TV oglasnu kampanju u vrijednosti od pet miliona dolara, dok se priprema za predsjedničke izbore u SAD-u.

Bivši gradonačelnik New Yorka tek je predao kandidaturu za predsjednika SAD-a, a već je povukao konkretne poteze. Podaci prikupljeni od Advertising Analyticsa, koji prati kupovinu oglasa tokom izbora 2020. godine, pokazuju da je Bloomberg uložio pet miliona dolara na preko 25 tržišta, uključujući Floridu, Texas, Massachusetts, Californiju, Pennsylvaniju, Mississippi i Michigan.

Na Floridi je investicija fokusirana na West Palm Beach, tržište na kojem se nalazi i odmaralište Mar-a-Lago predsjednika Donalda Trumpa. Najskuplja kupovina oglasa je u Los Angelesu za nešto više od 760.000 dolara. Kupovina oglasa posljednji je u nizu poteza Bloomberga i njegovog tima, čije se bogatstvo procjenjuje na nešto više od 55 milijardi dolara.

Sedamdesetsedmogodišnji Bloomberg jedan je od najbogatijih Amerikanaca, a u društvu kandidata Demokratske stranke bit će mu grupa od blizu 20 kandidata.