U trenucima borbe
0

Zelenski objavio fotografije vojnika s prve linije fronta i poslao poruku: Vi ste temelj naše snage

V. K.
Foto: Ured predsjednika Ukrajine
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je na društvenim mrežama niz fotografija ukrajinskih vojnika s prve linije fronta te je poslao poruku kako su oni najveća snaga države.

Brojne fotografije koje je objavio Zelenski prikazuju vojnike u trenucima borbe, a prvi čovjek Ukrajine je rekao kako se na njima vide svi oni koji su na borbenim položajima, akcijama ili u borbi.

"Svi koji pomažu, rade, volontiraju, treniraju i spašavaju povrijeđene. Izuzetno sam zahvalan svakome od njih zbog toga što su temelj naše ukrajinske snage", poručio je Zelenski.

Inače, Zelenski se oglasio i nešto ranije te je izjavio kako zvaničnici Ukrajine obavljaju niz razgovora s partnerima o brojim pitanjima.

"Uprkos brojnim izazovima i preprekama, Ukrajina je uspjela zadržati međunarodnu pažnju i ojačati otpornost zemlje. Svijet obraća pažnju na one koji su hrabri i izdržljivi. Zahvalan sam svima koji stoje uz Ukrajinu, kao i onima koji se bore i rade za našu zemlju, našu nezavisnost i naš narod", zaključio je Zelenski.