Svijet
0

Zec u crtanom filmu prijeti da će pojesti Židove

FENA
Televizija pod kontrolom islamističkog Hamasa u Pojasu Gaze nedavno je prikazala novi lik u crtanim filmovima, zeca Asuda, nalik na Duška Dugouška Walta Disneyja, koji prijeti da će pojesti Židove.

Animirani zec Asud tvrdi da se ubacio Gazu iz susjednog Egipta kada je granični zid eksplozivom probijen na više mjesta. Crtani film s Asudaom se završava pjesmom: "Mi nikada nećemo priznati Izrael dok ne oslobodimo našu domovinu od prljavih cionista."

Prethodno, u razgovoru s mladom djevojkom Sarom, Asud kaže: "Mi svi težimo mučeništvu, zar ne Sara? Žrtvovat ćemo naše duše i sve što imamo za domovinu", na šta Sara odgovara: "Mi ćemo osloboditi Al-Aqsu (džamiju) od prljavštine tih cionista."

"Ja, Asud, otarasit ću se Židova i pojesti ih, uz Allahovu volju", zaključuje animirani zec.

Hamasova televizija se već suočila s globalnim optužbama i prijetnjom tužbom iz korporacije Disney zbog jednoga drugog crtanog lika, nalik na Mikija Mausa, takozvanog Farfura, prenio je Tanjug.

Farfur je pozivao na terorističke napade protiv Židova, ali ga je na smrt pretukao jedan izraelski vojnik. Farfura je naslijedila pčela Nahul, koja je u crtanom filmu ubrzo umrla jer nije stigla na vrijeme kod ljekara zbog izraelske opsade.