Svijet
0

Zbog tragedije na Kornatu uhpšen Dražen Slavica

FENA
Foto: Javno.com
Foto: Javno.com
Zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Dražen Slavica uhapšen je jutros zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv opće sigurnosti, doznaje se u hrvatskoj policiji. Slavicu je šibenska policija uhapsila jutros oko 10 sati, nakon čega je odveden na kriminalističku obradu.

"Uhićeni je osumnjičen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", izjavio je Hini glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Dodao je da će policija u idućih 24 sata provesti kriminalističku obradu nakon čega će biti priveden istražnom sucu ili pušten na slobodu.

Prilikom gašenja požara na Kornatu 30. augusta poginula su šestorica vatrogasaca, od posljedica opeklina naknadno su preminula još petorica, a dvojica u bolnici u Splitu su u vrlo teškom stanju.

Rodbina i prijatelji nekih od poginulih i stradalih vatrogasaca iz Šibenika, Tisnog i Vodica javno su optužili Slavicu da je upravo on najviše odgovoran za tragediju nastalu u gašenju požara na otoku Kornatu.

Takve optužbe i prijetnje smrću čule su se i u ponedjeljak na komemoraciji u šibenskom pozorištu.

Slavica je prije nekoliko dana iz Šibenika otišao u Zagreb, pa su se u medijima pojavile špekulacije da je to napravio zbog straha za vlastiti život i život svoje porodice.

U šibenskoj policiji jučer su izjavili da nisu zaprimili ni jednu prijavu zbog prijetnji Slavici, niti je on prijavio da mu se na bilo koji način prijeti, uključujući i prijetnje ubistvom.