{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog štednje BBC primoran na selidbu

F
16.7.2012. u 19:22
0
3
Zbog štednje BBC primoran na selidbu
0
Zbog štednje BBC primoran na selidbu
Svjetski servis BBC emitovao je danas, poslije više od 70 godina rada, posljednje vijesti iz "Bush Housea" i preselio se na novu lokaciju.
Posljednju vijest danas u podne pročitao je generalni direktor BBC Mark Thompson.

On je rekao da je Bush House za 71 godinu emitovanja programa postao simbol "istine i objektivnosti" i da je ova zgrada bila svjedok mnogih velikih momenata u istoriji BBC.

Od osnivanja preko perioda hladnog rata do kompleksnog 21. vijeka, Bush House i BBC bili su za mnoge slušaoce jedini izvor pouzdane informacije, rekao je Thompson.

U okviru mjera štednje i konsolidacije servis se od marta postepeno selio u istočno krilo Broadcasting Housea u Portlandu, prenio je AFP.

Inače, sa mjerama štednje BBC je počeo još ranije. Prošle godine su ugasili pet redakcija – makedonsku, portugalsku za Afriku, albansku i srpsku, kao i englesku službu u regionu Kariba.

Britanska vlada je u u sklopu mjera štednje smanjila pare koje izdvaja za svjetsku službu BBC-ja, zbog toga i u BBC-ju mora da se steže kaiš i onda su oni, kažu, išli po spisku prioriteta i zaključili su da je potreba u zemljama kojima se obraćaju neke druge redakcije u BBC-ju, potreba za informacijama koje obezbjeđuje BBC veća nego što je to slučaj u Albaniji, na Kosovu, Makedoniji, u Srbiji, prenosi B92.

Inače BBC Svjetski servis ima oko 2.400 zaposlenih, i planira da do 2013. godine ukine 360 radnih mesta kao i da ukine oko polovinu od 400 samostalnih sajtova ili interenet stranica. Plan im je da uštede 46 miliona funti (oko 53 miliona eura) godišnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: