{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog štednje BBC primoran na selidbu

F
16.7.2012. u 19:22
0
3
Zbog štednje BBC primoran na selidbu
0
Zbog štednje BBC primoran na selidbu
Svjetski servis BBC emitovao je danas, poslije više od 70 godina rada, posljednje vijesti iz "Bush Housea" i preselio se na novu lokaciju.
Posljednju vijest danas u podne pročitao je generalni direktor BBC Mark Thompson.

On je rekao da je Bush House za 71 godinu emitovanja programa postao simbol "istine i objektivnosti" i da je ova zgrada bila svjedok mnogih velikih momenata u istoriji BBC.

Od osnivanja preko perioda hladnog rata do kompleksnog 21. vijeka, Bush House i BBC bili su za mnoge slušaoce jedini izvor pouzdane informacije, rekao je Thompson.

U okviru mjera štednje i konsolidacije servis se od marta postepeno selio u istočno krilo Broadcasting Housea u Portlandu, prenio je AFP.

Inače, sa mjerama štednje BBC je počeo još ranije. Prošle godine su ugasili pet redakcija – makedonsku, portugalsku za Afriku, albansku i srpsku, kao i englesku službu u regionu Kariba.

Britanska vlada je u u sklopu mjera štednje smanjila pare koje izdvaja za svjetsku službu BBC-ja, zbog toga i u BBC-ju mora da se steže kaiš i onda su oni, kažu, išli po spisku prioriteta i zaključili su da je potreba u zemljama kojima se obraćaju neke druge redakcije u BBC-ju, potreba za informacijama koje obezbjeđuje BBC veća nego što je to slučaj u Albaniji, na Kosovu, Makedoniji, u Srbiji, prenosi B92.

Inače BBC Svjetski servis ima oko 2.400 zaposlenih, i planira da do 2013. godine ukine 360 radnih mesta kao i da ukine oko polovinu od 400 samostalnih sajtova ili interenet stranica. Plan im je da uštede 46 miliona funti (oko 53 miliona eura) godišnje.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: