|

Zbog "pogrešne" tetovaže u zatvoru proveo 16 godina

Zbog "pogrešne" tetovaže u zatvoru proveo 16 godina
22
Klix.ba
27.11.2015. u 18:59
100
komentara
22

dijeljenja
Zbog "pogrešne" tetovaže u zatvoru proveo 16 godina Luis Lorenzo Vargas (Foto: EPA)
Luis Lorenzo Vargas (46) proveo je 16 godina u zatvoru u Los Angelesu zbog tetovaže koja je bila identična onoj koju je imao počinitelj krivičnog djela. Osuđen je zbog silovanja koja nikada nije počinio, a osoba koja je počinila sva ta zlodjela još uvijek je na slobodi.
Luis Lorenzo Vargas osuđen je za seksualno zlostavljanje tri žene u Los Angelesu 1999. godine, nakon što su porotnici usvojili svjedočenje da je osumnjičeni imao istetoviranu suzu ispod oka.

Nakon 16 godina suđenje je ponovljeno, ali su sada u obzir uzete DNK analize, na osnovu čega je ustanovljeno da Vargas nije počinio zločine koji mu se stavljaju na teret.

Obraćajući se novinarima nakon ponovnog suđenja, Vargasova majka Blanca Alatorre je istakla kako još uvijek osjeća ljutnju zbog nepravde koja je učinjena njenom sinu.

Žrtve silovanja su potvrdile da napadač ima istetoviranu barem jednu suzu ispod lijevog oka. Ta tetovaža je koštala Vargasa 16 godina u zatvoru, jer je još kao 13-godišnjak istetovirao suzu ispod lijevog oka.

Policija tvrdi da je pravi počinitelj tih kaznenih djela još uvijek na slobodi.
Prijavi grešku


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...