|

Zatvorili se u kabinu i nisu željeli napustiti avion

Zatvorili se u kabinu i nisu željeli napustiti avion
0
S
Sarajevo-x.com
17.11.2010. u 08:31
7
komentara
0

dijeljenja
Zatvorili se u kabinu i nisu željeli napustiti avion Foto: AFP
Više od 100 bijesnih putnika britanske kompanije Ryanair zatvorilo se na nekoliko sati u mračnu kabinu, u kojoj nije bilo ni vode ni hrane, odbijajući da napuste avion. Navodno, do pobune putnika je došlo nakon što je avion, umjesto da sleti u Pariz, preusmjeren u Belgiju.
Putnici, uglavnom Francuzi, vraćali su se s odmora u Maroku i njihov avion je trebao sletjeti na aerodrom u Parizu, međutum avion je usmjeren na aerodrom Liege u južnoj Belgiji.

Reda Yahiyaoui, biznismen koji je putovao sa suprugom, dvomjesečnom bebom i trogodišnjim djetetom, istakao je da putnici nisu imali vode u avionu, a toaleti su bili zaključani.

"Čak je i pilot otišao", kazao je Yahiyaoui.

Nakon višesatnih pregovora službenici aerodroma u Belgiji uspjeli su ubijediti putnike da prekinu proteste i da izađu iz aviona. Dogovoreno je da autobusi dođu po njih i odvezu ih u Pariz.

"Pregovori su bili teški i nismo bili sigurni da će izaći vani", kazao je neimenovani vatrogasac za AFP.

Prema izjavama putnika, avion je u Maroku kasnio tri sata, pa samim tim nije mogao sletjeti na pariski aerodrom Beauvais, jer je bio zatvoren.

"To je neprihvatljivo. Nisu nas ni upozorili na to da ćemo sletjeti u Belgiji. Zbog toga smo odbjali izaći iz aviona", kazala je putnica Mylene Netange.

Glasnogovornik Ryanaira još nije komentarisao ovaj događaj.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...