Neslavan bijeg
3

Zatvorenica pokušala pobjeći iz zatvora pa završila u kanti za smeće

DP
Jessica Boomersine pokušala je pobjeći iz zatvora u gradu Montgomeryju (SAD), a nemoguća misija snimljena je sigurnosnim kamerama.

Fox 8 piše da je zatvorenica Jessica Boomersine nekoliko minuta stajala na stolici pored šaltera u hodniku zatvora. Sve vrijeme je gledala prema plafonu, a onda odlučila krenuti u akciju.

Privukla je stolicu bliže kako bi imala veću stabilnost pri penjanju. Uspjela se dokopati plafona, gdje je pomaknula tanku ploču i napravila rupu. Pokušaj bijega je do tog trenutka tekao po planu.

Ostale zatvorenice pažljivo su promatrale. Ipak, akcija je trajala samo 15 sekundi jer je plafonska ploča bila previše slaba da izdrži njenu težinu. Dio plafona se počeo rušiti, a stražari su čuli buku i brzo ušli u prostoriju.

Samo nekoliko sekundi nakon plafon je potpuno popustio i Jessica je počela propadati kroz otvor. Policajci su je pokušali uhvatiti za noge, ali su joj tom prilikom samo otežali prizemljenje. Pad je bio jako neugodan. Na svu sreću, zatvorenica je upala u kantu za smeće.

Jessica se u zatvoru našla zbog teškog razbojništva. U kazinu je s prijateljem upoznala starijeg čovjeka. Rekli su mu da su beskućnici te da jedva preživljavaju. On ih je pozvao u svoj dom kako bi ih nahranio. Sutradan su se vratili i pretukli 85-godišnjeg čovjeka.

"Pacijent je zadobio povrede glave, vrata i ruku pa je zadržan na liječenju", navode iz lokalne bolnice.

Jessica se pored optužbe za teško razbojništvo sada suočava za pokušaj bijega.