Svijet
1

Zatvoreni šef mafije otac petero djece s četiri stražarke zatvora

Klix.ba
Vođa poznate mafije Baltimorea Tavon Bulldog White nije poput ostalih zatvorenika koji odslužuju kaznu u Baltimore City Detention centru. Ističe se po tome što je tokom zatvorskih dana uspio postati otac petero djece i to sa četiri stražarke zatvora.

White je poglavar mafije Black Guerilla Familiy, koja je preuzela kontrolu nad zatvorom u Baltimoreu. Iz zatvora vodi posao s narkoticima, koji mu donosi hiljade dolara mjesečno, piše Baltimore Sun.

U optužnici koja je otvorena ove sedmice navode se imena 25 osoba, među kojima je 13 stražarki koje se suočavaju s optužbama za reketarenje i trgovinu drogom.

White je, kako se navodi u optužnici, preuzeo "upravljanje" zatvorom ubrzo nakon što je zatvoren 2009. godine. U jednom od telefonskih razgovora koji su presretnuti, White se hvalio: "Ovo je moj zatvor. Mrtav sam ozbiljan. Obavljam svaki završni poziv u ovom zatvoru i ništa me ne može mimoići, sve dolazi meni".

Njegova kriminalna mreža unutar zatvora omogućila mu je da ostane u mafijaškim poslovima na ulici, navodi se u optužnici.