Zatvorene dvije nuklearne centrale

F
FENA
4.1.2010. u 09:52
0
0
Zatvorene dvije nuklearne centrale
0
Zatvorene dvije nuklearne centrale Foto: Reuters
Gradonačelnik Angre dos Reis, grada na turističkom području južno od Rija de Janeira, gdje je dugotrajna i obilna kiša ovih dana odnijela 44 života, zatražio je u nedjelju da nuklearne centrale Angra I i Angra II privremeno prekinu s radom iz opreza.
"Ne treba se izlagati riziku, moramo spriječiti moguće probleme", rekao je Tuca Jordao, gradonačelnik tog turističkog grada, 159 kilometara od Rija, u kojem su jedine dvije brazilske nuklearke. Jordao je kazao da nema nikakvih operativnih problema ni radioaktivnog curenja u samim centralama, ali je riječ o mjeri opreza, pošto je cesta od Rija do luke Santos (država Sao Paulo) preko Angre zatrpana na nekoliko mjesta zbog odrona zemlje i stanovnici se ne bi mogli evakuirati u slučaju incidenta u centralama.

Prema novim podacima objavljenim u nedjelju navečer, u odronu zemlje zbog jake kiše poginule su 44 osobe, među kojima 29 na turističkom otoku Ilhi Grande i 15 u središtu grada Angre. Ovime se broj žrtava u državi Riju gdje je više od 4.000 osoba moralo otići iz svoga doma, popeo na 66, objavila je civilna zaštita.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: