Zaštita gostiju
34

Zatvoren i vodeći Disneyland u Kaliforniji zbog pandemije koronavirusa

Dž. L.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Disneyland u Anaheimu u Kaliforniji zatvara se od ove subote, 14. marta, i bit će zatvoren tokom cijelog mjeseca zbog pandemije koronavirusa, saopćili su danas iz kompanije Disney Parks.

Ova odluka donesena je, kako su kazali, u najboljem interesu zaštite gostiju poznate turističke atrakcije, ali i njenih zaposlenika.

Zatvaranje Disney parka i hotela u Kaliforniji, ističu iz Disney Parksa, odgovor je na sve veću krizu javnog zdravlja uslijed širenja Covida-19.

Zatvaranje vodećeg tematskog parka kompanije Disney Parks uslijedilo je nakon zatvaranja i drugih sličnih turističkih atrakcija širom Amerike, ali i otkazivanja brojnih masovnih događaja, uključujući muzičke festivale i sportske događaje.

"Disneyland Resort će pružiti povrat sredstava onima koji imaju rezervacije tokom ovog razdoblja privremene obustave rada", navodi se u izjavi kompanije koja je također pozvala svoje goste na strpljenje, prenosi Yahoo News.

Disney Resort u Kaliforniji nije jedini park ove vrste koji je do sada zatvoren zbog koronavirusa. Sve je počelo zatvaranjem šangajskog Disney Resorta, a nije prošlo mnogo dok i svi ostali Disney parkovi širom Azije nisu zatvoreni.