|

Zatvoren aerodrom u Geteborgu zbog sumnjive torbe

Zatvoren aerodrom u Geteborgu zbog sumnjive torbe
0
S
SRNA
26.2.2012. u 19:51
3
komentara
0

dijeljenja
Zatvoren aerodrom u Geteborgu zbog sumnjive torbe
Saobraćaj je prekinut danas na aerodromu Landveter u Geteborgu, u zapadnoj Švedskoj, nakon što je otkrivena torba sa sumnjivim sadržajem.
"U torbi nije bilo ništa opasno, upravo su mi to rekli. Uskoro ćemo ponovo pokrenuti saobraćaj, ali putnici treba da računaju na kašnjenja najmanje do ponoći", rekao je Jan Lindqvist, portparol avio kompanije "Swedavia" novinskoj agenciji TT.

Dijelovi međunarodnog aerodroma bili su zatvoreni nakon što je pronađena torba u blizini prostorije za bezbjednosnu kontrolu na dijelu za međunarodne odlaske, na drugom spratu.

Prema navodima policije, nisu objavljene prijetnje u vezi sa aerodromom, niti bilo koje avio kompanije čiji avioni lete odatle.

Vlasnik torbe je identifikovan.

"On nije osumnjičen ni za šta, ali ćemo ga ispititi. Izgled sadržine torbe prisilio nas je da pozovemo naše tehničare da detaljnije prouče sadržaj", rekao je portparol policije Stefan Gustavson novinskoj agenciji TT.

Već satima nema ni dolazaka ni odlazaka sa aerodroma Landveter.

"Čekaonica je puna ljudi. Ljudi sjede na svom prtljagu i svuda gdje mogu, ali većina nas stoji", rekla je Elin Kerola, putnica za Stokholm agenciji TT.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...