{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Zaštititi djecu od fanatizma i nasilja'

F
14.5.2009. u 18:10
0
1
'Zaštititi djecu od fanatizma i nasilja'
0
'Zaštititi djecu od fanatizma i nasilja'
Foto: AFP
Papa Benedikt XVI je pozvao sve religije da "zaštite djecu od fanatizma" i s vjerskim poglavarima Galileje pjevao za mir u četvrtak prilikom susreta u Nazarethu.
Jedan rabin je tokom susreta pozvao skup vjerskih dostojantsvenika da s njim otpjevaju nekoliko strofa koje je on napisao u slavu mira, prenio je AFP.

"Selam, Shalom, Bože, daj nam mir", zapjevao je rabin Alon Goshen-Gottstein prije nego što su ustali prisutni kršćanski, muslimanski i židovski vjerski dostojanstvenici, uhvatili se za ruke i zapjevali s njim.

Prethodno je papa Benedikt XVI prilikom obraćanja zamolio da se kršćani ujedine sa židovima, muslimanima, druzima i pripadnicima drugih religija u želji da zaštite djecu od fanatizma i nasilja pripremajući ih da budu graditelji boljeg svijeta".

"Naše različite vjerske tradicije imaju moćan potencijal da promiču kulturu mira", kazao je papa u govoru održanom u crkvi Navještenja u Nazarethu, gdje je prema kršćanskoj tradiciji djevica Marija pristala dati život Božjem sinu i gdje je Isus proveo mladost.

"Mir je sam po sebi Božji dar iako se on ne može postići bez ljudskih napora", kazao je papa Benedikt XVI.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: