{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Zaštititi djecu od fanatizma i nasilja'

F
14.5.2009. u 18:10
0
1
'Zaštititi djecu od fanatizma i nasilja'
0
'Zaštititi djecu od fanatizma i nasilja'
Foto: AFP
Papa Benedikt XVI je pozvao sve religije da "zaštite djecu od fanatizma" i s vjerskim poglavarima Galileje pjevao za mir u četvrtak prilikom susreta u Nazarethu.
Jedan rabin je tokom susreta pozvao skup vjerskih dostojantsvenika da s njim otpjevaju nekoliko strofa koje je on napisao u slavu mira, prenio je AFP.

"Selam, Shalom, Bože, daj nam mir", zapjevao je rabin Alon Goshen-Gottstein prije nego što su ustali prisutni kršćanski, muslimanski i židovski vjerski dostojanstvenici, uhvatili se za ruke i zapjevali s njim.

Prethodno je papa Benedikt XVI prilikom obraćanja zamolio da se kršćani ujedine sa židovima, muslimanima, druzima i pripadnicima drugih religija u želji da zaštite djecu od fanatizma i nasilja pripremajući ih da budu graditelji boljeg svijeta".

"Naše različite vjerske tradicije imaju moćan potencijal da promiču kulturu mira", kazao je papa u govoru održanom u crkvi Navještenja u Nazarethu, gdje je prema kršćanskoj tradiciji djevica Marija pristala dati život Božjem sinu i gdje je Isus proveo mladost.

"Mir je sam po sebi Božji dar iako se on ne može postići bez ljudskih napora", kazao je papa Benedikt XVI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: