Svijet
0

Zaštićene svjedokinje tražiti će od Norca i Ademija naknadu štete za ubistvo člana obitelji

FENA
Dvije zaštićene svjedokinje u nastavku suđenja hrvatskim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu danas su govorile o ubojstvu svog oca, odnosno supruga, čije je tijelo, nakon što je izudarano tupim predmetom, pronađeno u septičkoj jami u Gospiću, a najavile su i da će od optuženih generala tražiti naknadu za ubojstvo člana obitelji.

Ubijeni je prije akcije Medački džep s obitelji živio u zaseoku Vujnovići kod Divosela, gdje se bavio poljoprivredom i uzgajao stoku.

Njegova kćer rekla je da ne zna točne okolnosti ubojstva, no rečeno joj je da je otac zatučen tupim predmetom i bačen u septičku jamu.

Po riječima supruge ubijenog, te su podatke doznali od UN-a, a kasnije su preuzeli mrtvo tijelo i sahranili ga. U vrijeme kada je ubijen imao je 71 godinu i bio je u civilnoj odjeći.

Obje svjedokinje ustvrdile su da uoči napada HV-a u svom selu nisu vidjele nikakve vojnike ili bilo koga pod oružjem.

Sudac Marin Mrčela optuženom Norcu je zabranio da svjedokinje pita o vojnim položajima oko sela, čime su se hranili ili tko je iz Divosela pucao na Gospić.

Suđenje za ratne zločine prilikom oslobađanja dijela ličkog ratišta u rujnu 1993. nastavit će se sutra za kada su najavljena nova saslušanja svjedoka čiji je identitet zaštićen, a svjedoče izmijenjenoga glasa putem video linka.