|

Zarobljeni izraelski vojnik nalazi se u podzemnom bunkeru u Gazi

Zarobljeni izraelski vojnik nalazi se u podzemnom bunkeru u Gazi
0
F
FENA
5.7.2006. u 12:30
0
komentara
0

dijeljenja
Zarobljeni izraelski vojnik nalazi se u podzemnom bunkeru u Gazi Fotografija koju je objavila porodica zarobljenog vojnika Gilada Shalita
Naoružani Palestinci koji su zarobili izraelskog vojnika skrivaju ga u podzemnom bunkeru negdje u pojasu Gaze, javile su u srijedu izraelske novine.
Pozivajući se na arapske posrednike, novine Yedioth Ahronoth javile su kako kaplar Gilad Shalit i sedmorica ekstremista žive u skloništu sa zalihama hrane kako bi poštedjeli otmičare rizika da se pojave na otvorenom, prenosi Reuters.

Izrael je poslao vojnike i tenkove na jug pojasa Gaze, tvrdeći kako vjeruje da Shalita tu drže tri radikalne frakcije koje su ga otele u prekograničnoj raciji iz Gaze 25. juna.

Posrednički napori na pregovorima oko njegovog oslobađanja su zakočeni.

Izrael je odbio zahtjev da oslobodi stotine zatočenih Palestinaca u zamjenu za 19-godišnjeg vojnika. Kriza je dodatno zakomplicirana činjenicom da su neki od Shalitovih otmičara povezani s vladajućom palestinskom frakcijom Hamas.

U mjerama predostrožnosti protiv otkrivanja od izraelskih obavještajnih službi, Shalitovi otmičari su isključili svoje mobitele i komunicirali su s vanjskim svijetom koristeći "bosove" od povjerenja na terenu, javio je Yedioth.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.