Agonija duža od decenije
0

Zarobio kćerku, silovao je pa mu rodila sedmero djece

Sarajevo-x.com
Jose Agostinho Pereira (Foto: AP)
Jose Agostinho Pereira (Foto: AP)
Stanovnik ribarskog sela u Brazilu 12 godina je u ropstvu držao vlastitu kćerku, koju je mnogo puta silovao te mu je rodila sedmero djece, objavila je u srijedu policija. Optužen je i za seksualno zlostavljanje djevojčice koju je dobio sa kćerkom.

Policija je objavila da je Jose Agostinho Pereira (54) sada 28-godišnju kćerku držao zatvorenom u dvije sobe u kolibi u džungli na sjeveroistoku Brazila. Do tog mjesta se moglo stići samo čamcem.

Djeca rođena u toj incestuoznoj vezi su neuhranjena i jedva da znaju komunicirati. Kad su ih pronašli većina nije imala ni odjeću.

Zlostavljanje je počelo 1998., kad je Pereiru napustila supruga, rekao je policijski inspektor Jair Lima de Paiva.

Pereira se od utorka nalazi u zatvoru u gradu Pinheirou, 2.250 km sjeverno od Rio de Janeira. Protiv njega još nije podignuta optužnica, jer prema brazilskom zakonu to može biti učinjeno tek po okončanju policijske istrage, javlja AP.

Kćerku i djecu koju je dobio s njom Brazilac je držao u potpunoj izolaciji, te nije ni prijavio njihovo rođenje, tako da se ne zna tačno njihova dob.

Vjeruje se da četiri djevojčice i tri dječaka imaju između dva mjeseca i 12 godina.

"Nijedno od njih nije smjelo napustiti kuću. Nijedno ne zna čitati, jedva komuniciraju jedno s drugim", rekao je inspektor. "Svima im je prijećeno smrću ako pokušaju pobjeći ili nekome ispričaju o svojoj situaciji."

Policija je Pereiru počela pratiti nakon što je utvrđeno da ima ogromne račune za mobitel. Izolovanu kolibu su posmatrali danima prije nego što su ga uhapsili.

"Sve je priznao", kaže policajac koji je pomogao pri hapšenju.

Djecu i kćerku Brazilca preuzela je socijalna služba i trenutno su pod zaštitom vlade.