{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zamrznute plate parlamentarcima, državnim dužnosnicima i direktorima

F
25.5.2010. u 14:59
0
0
Zamrznute plate parlamentarcima, državnim dužnosnicima i direktorima
0
Zamrznute plate parlamentarcima, državnim dužnosnicima i direktorima
Plate parlamentarnih zastupnika, dužnosnika u državnoj upravi i menadžera u javnim poduzećima zamrznut će se na tri godine, a ministarstva će svoje troškove morati smanjiti za 10 posto u okviru mjera štednje vrijednih 24 milijarde eura koje vlada treba prihvatiti, doznaje se od izvora u vladi.
Od januara 2011. će 620 talijanskih zastupnika i 322 senatora imati plate manje za 1.400 eura što otprilike odgovara smanjenju od 10 posto njihove plate. Talijanski zastupnici trenutno u prosjeku zarađuju 14.779 eura, što ih prema podacima Eurostata čini najbolje plaćenim zastupnicima u Evropi.

Ugovorne povišice direktorima i članovima uprave u javnim poduzećima neće se isplaćivati od 2010. do 2012. Prema podacima Eurostata, od svih zemalja u EU u Italiji je najveća razlika između plata menadžera i radnika u javnim poduzećima: članovi uprave u prosjeku zarađuju čak 15 puta više od običnih namještenika. Vlada će, uz ostalo, natjerati ministarstva da smanje troškove za 10 posto.

Plata državnih dužnosnika koji zarađuju više od 80.000 eura na godinu smanjuje se za 10 posto, plata čelnika javnih poduzeća između 90.000 i 130.000 eura na godinu za pet posto, a onih iznad 130.000 eura 10 posto.

Subvencije za političke stranke će se prepoloviti. Što se tiče prihoda, vlada računa na veći priliv poreza zahvaljujući borbi protiv utaje poreza kojoj će se pridružiti i lokalna uprava. Ovaj paket mjera treba pomoći vladi da realizira planirane uštede u visini od 24 milijarde eura kako bi obuzdala nagli porast budžetskog manjka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: