George W. Bush
0

"Žalim zbog pogrešnih informacija o iračkom oružju"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Američki predsjednik George W. Bush u jednom je novom intervjuu za TV mrežu ABC rekao da je na predsjednički položaj došao nespreman za rat, te da najviše žali zbog pogrešnih informacija američke obavještajne službe o iračkom posjedovanju oružja za masovno uništenje.

Bush je, gledajući unatrag na svojih osam godina u Bijeloj kući, izjavio da želi da su obavještajne informacije o Iraku bile drugačije, jer su mnogi ljudi zbog tih informacija stavili na kocku svoj ugled.

On je odbio spekulirati o tome da li bi išao u rat u Iraku u martu 2003. godine da je znao da Saddam Hussein nije imao oružje za masovno uništenje.

Također je dodao da bi povlačenje američkih snaga iz Iraka prije predviđenog vremena ugrozilo njegova načela.

O drugim pitanjima Bush je izrazio žaljenje zbog globalne finansijske krize uslijed koje mnogi ostaju bez posla i zbog koje se smanjuju mirovine.

Američki predsjednik je rekao, prenosi VoA, da će podržati daljnju intervenciju vlade ukoliko ona bude potrebna za ublažavanje recesije.

Bush je kazao i kako je jedno od njegovih najvećih razočaranja neuspjeh u donošenju sveobuhvatnog zakona o reformi imigracijske politike.

"Čvrsto sam uvjeren da rasprava o imigraciji nije stvarno pokazala istinsku narav Amerike kao društva koje s dobrodošlicom prima one koji žele marljivo raditi i izdržavati obitelj", kazao je.