{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žalbeno vijeće Haškog suda zaustavilo izlazak skupine bh. Hrvata na privremenu slobodu

F
22.2.2008. u 13:59
0
0
Žalbeno vijeće Haškog suda zaustavilo izlazak skupine bh. Hrvata na privremenu slobodu
0
Žalbeno vijeće Haškog suda zaustavilo izlazak skupine bh. Hrvata na privremenu slobodu
Žalbeno vijeće Haškog suda zaustavilo je izvršenje odluke nižeg vijeća o puštanju na privremenu slobodu skupine bosanskohercegovačkih Hrvata iz predmeta "Prlić i drugi" do odluke žalbenog vijeća na žalbu tužiteljstva na njihovo privremeno puštanje na slobodu tijekom stanke u suđenju, objavljeno je u Haagu.
Raspravno vijeće Haškog suda odlučilo je prije nekoliko dana pustiti na privremenu slobodu bosanske Hrvate iz predmeta "Prlić i drugi" tijekom stanke u suđenju.

Raspravno vijeće drugom je odlukom istodobno odbilo zahtjev za oslobađanjem optuženika koji je postavila obrana koja smatra da tužitelji nisu u svom dijelu dokaznog postupka dokazali krivnju šestorice optuženih Hrvata. Upravo ta odluka Raspravnog vijeća po mišljenju tužiteljstva povećava rizik za njihov bijeg.

Pravila Haškog suda omogućavaju obranama da nakon završetka tužiteljskog dijela postupka traže oslobađanje svojih klijenata ako smatraju da tužitelji nisu dokazali njihovu krivnju.

Tužitelji su u siječnju izveli svoje posljednje svjedoke, a nakon stanke početkom svibnja suđenje će se nastaviti izvođenjem dokaza obrane. U javnom dijelu odluka kojima je raspravno vijeće odobrilo njihovo puštanje na privremenu slobodu ne navode se datumi njihova odlaska iz pritvora i povratka u Haag.

Suđenje šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata Jadranku Prliću, Bruni Stojiću,
Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, optuženima za zločine počinjene tijekom rata u BiH nad muslimanskim stanovništvom na području Prozora, Gornjeg Vakufa, Jablanice, Mostara, Ljubuškog, Stoca, Čapljine i Vareša, započelo je 26. travnja 2006. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: