Ozbiljne optužbe
25

Zaharova: London zagovara jugoslovenski scenarij u Ukrajini

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova još se jednom obrušila na zvanični London, odnosno vladu Velike Britanije zbog "nehumanog postupanja" u Ukrajini.

Te optužbe dolaze od glasnogovornice zemlje koja već više od godinu vrši kontinuiranu agresiju na međunarodno priznatu državu.

Zakharova Velikoj Britaniji najviše zamjera zbog ogromnih količina oružja koje ova zemlja šalje ukrajinskoj vojsci.

"Sve se radi po jugoslovenskom scenariju. Ove granate ne samo da ubijaju, već zagađuju okolinu", napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je rekla da su u bivšoj Jugoslaviji zbog narušenog zdravlja patili vojnici NATO-a, konkretno Italijani, koji su se zatim dugo sudili kako bi dobili odštetu od Alijanse zbog gubitka zdravlja, ali su njihove tvrdnje odbačene.

"Kada će da se probude u Ukrajini? Ne govorim o zavisnicima u Bankovoj ulici, već o onima koji još mogu da misle. Njihovi dobrotvori ih truju", dodala je Zaharova.

Britanska ministrica odbrane Annabel Goldie izjavila je da London, zajedno sa tenkovima tipa "Challenger 2", treba da pošalje Ukrajini municiju, uključujući i oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum.