Svijet
0

Zagreb: Supružnici zatočili Albanku da im rodi dijete

FENA
Zagreb
Zagreb
Zagrebačka policija razotkrila je bračni par za koji sumnja da je u Hrvatsku na prevaru doveo i zatočio 29-godišnju Albanku koju je suprug navodno silovao kako bi im rodila dijete.

Osumnjičeni 48-godišnjak je žrtvu upoznao u Prizrenu u augustu ove godine i ponudio joj da se uda za njega i rodi mu djecu. Pritom joj je rekao da je godinama u braku bez djece i da se kani rastati.

Radi nesređenih porodičnih odnosa i loših imovinskih prilika, 29-godišnja Albanka je ponudu shvatila kao priliku za novi početak, pa je pristala na brak i odlučila doći u Hrvatsku.

Nakon što je zatražila vizu, osumnjičeni joj je dao garanciju za smještaj. No, kad je 24. septembra došla u Hrvatsku, "lažni mladoženja" uzeo joj je putovnicu i sa suprugom objasnio da se oni neće rastati već da žele da im rodi dijete.

Supružnici su Albanku zatočili, a bračni par je razotkriven ubrzo nakon što je njihova žrtva pobjegla i u slastičarnici u Gajnicama zamolila zaposlenicu da pozove policiju.

Iako je osumnjičeni sa suprugom došao do slastičarnice te na silu i uz prijetnju smrću odvukao Albanku "kući", na njihova vrata ubrzo je pokucala policija.

Žrtva je odvedena na pregled u Opću bolnicu Sveti Duh, a nakon toga na skrb nadležnim institucijama, dok su supružnici privedeni.

Policijska istraga se nastavlja zbog sumnje da je 48-godišnjak sa šest godina mlađom suprugom počinio kazneno djelo silovanja i trgovanja ljudima.