{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zagreb: Kod dvojice vatrogasaca stanje se pogoršalo

F
5.9.2007. u 14:50
0
0
Zagreb: Kod dvojice vatrogasaca stanje se pogoršalo
0
Zagreb: Kod dvojice vatrogasaca stanje se pogoršalo
Zdravstveno stanje trojice stradalih vatrogasaca, koji se liječe u zagrebačkim bolnicama, i dalje je vrlo teško, a dvojici vatrogasaca koji se liječe u KB-u Dubrava danas je stanje pogoršano, rečeno je na konferencijama za novinare u KB-u Dubrava i Klinici za traumatologiju.
Pročelnik Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KB-a Dubrava Ino Husedžinović rekao je kako je kod obojice stradalih vatrogasaca došlo do dišnih i kardiovaskularnih poteškoća.

Kod Josipa Lučića došlo je do problema s disanjem i u kardiovaskularnom sustavu, uz probleme u radu bubrega i prokrvljenosti organa, koji zbog toga ne funkcioniraju kako bi trebali, kazao je.

Lučić je na kontinuiranoj hemodijalizi, kako bi se rasteretila funkcija bubrega, a obavljen je i kirurški zahvat uklanjanja odumrlog tkiva (nekrektomija) na šaci i podlaktici.

Marinku Kneževiću se također stanje pogoršalo, ima kardiovaskularne probleme i probleme s disanjem, te će se i na njemu obaviti manja nekrektomija, dodao je Husedžinović.

Stanje Karla Ševerdije, koji je smješten u Kliniku za traumatologiju, i dalje je vrlo kritično, izjavio je ravnatelj Klinike dr. Ante Muljačić.

Pacijent je još uvijek u po život opasnom stanju, koje nam ne daje za pravo davati dugoročne prognoze, rekao je Muljačić dodajući kako je zbog toga odgođena planirana nekrektomija.

Stradali vatrogasac nije kontaktibilan, a njegove laboratorijske vrijednosti koncentracije kisika u krvi pokazuju da mora i dalje biti na respiratoru.

Iz Amerike smo naručili umjetnu kožu koja bi trebala stići ovih dana, no i da je danas imamo, ne bismo mogli operirati pacijenta jer bi to za njega bilo opasno po život, rekao je Muljačić dodajući da će se trenutak operacije odrediti kad ona ne bude štetila pacijentu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: