Svijet
0

Zagreb: Djevojku uključili u lanac prostitucije

FENA
Zagreb
Zagreb
Zagrebačka policija uhapsila je dvojicu muškaraca koji su 20-godišnjakinju uključili u lanac prostitucije. Djevojka je pristala na to, a zarađeni novac dijelila je s dvojicom osumnjičenih.

Policija je danas izvijestila da 31-godišnjaka i 42-godišnjaka sumnjiči za podvođenje 20-godišnje djevojke koju je prvoosumnjičeni prošle godine u aprilu upoznao u bjelovarskom kafiću gdje je radila kao konobarica.

Ona je pristala na njegov prijedlog da odu zajedno živjeti u Zagreb gdje bi se odavala prostituciji, što je i počela početkom oktobra prošle godine.

Prvoosumnjičeni je u oglasniku objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga, navodeći svoj i broj mobitela 20-godišnjakinje, a usluge je dogovarao isključivo u prostorima mušterija.

Nakon telefonskog kontakta on je djevojku automobilom prevozio na dogovoreno mjesto, te je unaprijed uzimao dogovoreni iznos novca -cijena pruženih seksualnih usluga iznosila je 600 kuna po satu ili više.

Zajedno su živjeli u stanu na Trešnjevci gdje je 31-godišnjak djevojku upoznao sa svojim prijateljem, drugoosumnjičenim 42-godišnjakom, koji ju je također povremeno vozio do stanova mušterija i dogovarao prostituciju.

Zarađeni novac osumnjičeni su dijelili s 20-godišnjakinjom.

Prvoosumnjičeni je nakon mjesec dana iznajmio stan na području Malešnice, gdje je 20-godišnjakinja seksualne usluge nepoznatim muškarcima pružala i s nepoznatom djevojkom koju poznaje po nadimku, a zaradu su također dijelile s prvoosumnjičenim.

Oštećena se u tom stanu zadržala do kraja prošle godine kada je prvoosumnjičeni iznajmio stan na području Sigeta gdje su navedene djevojke nastavile s pružanjem seksualnih usluga do aprila ove godine godine, a potom i u stanu u središtu Zagreba.

Oštećena je za vrijeme prostituiranja zaradila oko 60 hiljada kuna, koje je podijelila s prvo ili drugo osumnjičenim.

Nakon dovršene kriminalističke obrade obojica osumnjičenika su uz posebno izvješće privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.