Svijet
0

Zadar: Pritvorena dva Srbijanska državljanina

FENA
Istražni sudac Županijskog suda u Zadru odredio je danas 30-dnevni pritvor dvojici srbijanskih državljana, osumnjičenima za krivotvorenje isprava, prjevaru i utaju.

U kaznenoj prijavi su 43-godišnjak i 25-godišnjak prijavljeni da su, koristeći se krivotvorenim putovnicama, zaključili ugovor o najmu automobila, a zatim promjenom podataka o korisniku vozila krivotvorili ugovor te ga kao valjana rabili da bi ta ukradena vozila uvezli preko hrvatskog teritorija. Time je svaki od njih pribavio 170 tisuća kuna.

Kriminalističkom je obradbom utvrđeno da je 43-godišnjak s područja Vršca u Frankfurtu, lažno se predstavljajući i koristeći se krivotvorenom hrvatskom putovnicom u agencijama rent-a-cara u dva navrata zaključio ugovor o najmu dvaju vozila "audi 3", a zatim ih krivotvorio unijevši u jedan svoje prave podatke, a u drugi podatke 25-godišnjaka. Vozilima su se uputili u Italiju, a iz Italije brodom iz Ancone u Zadar, gdje su 3. listopada uhićeni.

Na isti je način 45-godišnjak unajmio BMW u početku srpnja u Monacu te ga prevezao preko Hrvatske 4. srpnja, a 8. srpnja je agencija rent-a-cara prijavila krađu unajmljena vozila, zbog čega je policija tragala za njim.