{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zacarias Moussaoui osuđen na doživotni zatvor

S
4.5.2006. u 09:18
0
0
Zacarias Moussaoui osuđen na doživotni zatvor
0
Zacarias Moussaoui osuđen na doživotni zatvor
Pripadnik terorističke skupine Al Qaeda Zacarias Moussaoui osuđen je na doživotnu kaznu zbog uloge koju je imao u napadu na SAD 11. septembra 2001. godine.
37-godišnji Francuz marokanskog porijekla jedina je osoba optužena u Sjedinjenim Američkim Državama u vezi s terorističkim napadima na Washington i New York u kojima je poginulo gotovo 3000 ljudi.

Porota koju su činili devet muškaraca i tri žene morala je odlučiti hoće li terorista osuditi na smrtnu ili doživotnu kaznu. Iako će sudac službeno presudu priopćiti u četvrtak, porotnici su u srijedu popodne objavili koju su presudu donijeli.

Tokom posljednje faze suđenja, u kojoj se samo trebalo odlučiti o kazni, porotnici su preslušavali snimke razgovora putnika iz aviona, te poziva u pomoć iz Wordl Trade Centra. Tijekom suđenja prvi su se put javno emitirale snimke razgovora otmičara iz pilotske kabine.

Za vrijeme suđenja Moussaoui je dvaput svjedočio i niti jednom se nije pokajao za svoja djela, već je govorio kako je "željan ubijati Amerikance bilo kad i bilo gdje", javlja CNN. Kazao je kako žali jedino zbog toga što u napadu nije poginulo još više ljudi.

"Da smo bar nastavili s napadima i 12, 13, 14, 15, 16 rujna. Mi možemo napadati sve više i više. Kao što se kaže - bez boli, nema dobitka".

Njegov je advokat od porote tražio da ga ne osude na smrt jer bi tada od njega napravili Al Qaedinog mučenika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: