{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zabranjen koncert neonacističkih rock skupina u Subotici

F
15.11.2007. u 15:30
0
0
Zabranjen koncert neonacističkih rock skupina u Subotici
0
Zabranjen koncert neonacističkih rock skupina u Subotici
Subotica
Srbijanska policija zabranila je rock koncert neonacističkih bendova iz Mađarske, koji je bio zakazan za subotu u Subotici, a zadovoljstvo tom činjenicom izrazio je u četvrtak u tom gradu i veleposlanik Izraela u Srbiji.
Poslije oštrih reakcija javnosti, policija u Subotici zabranila je održavanje koncerta i tribine koje je namjeravao organizirati mađarski "Pokret 64 županije", ranije u MUP-u Srbije okvalificiran kao ekstremistička organizacija.

Predstavnici toga pokreta negirali su da se na njihovim skupovima koristi fašistička ikonografija i da oni nisu "ni fašisti i nacisti". Oni su za stvaranje neprijateljstava prema njihovoj organizaciji okrivili medije u Vojvodini i najavili pokretanje tužbi protiv onih kojih su ih povezivali s neonacističkim skupinama.

Na koncertu koji su planirali organizirati trebale su nastupiti tri mađarske rock skupine, čije internetske stranice sadrže tekstove i simbole koji propagiraju nacionalističke, neonacističke i desničarske ideje, naveli su vojvođanski mediji.

Veleposlanik Izraela u Srbiji Arthur Koll, boraveći u četvrtak u Subotici, rekao je da je srbijanska vlast podigla glas protiv neonacističkih pokreta i aktivnosti, dodajući da se Srbija, ali i neke od europskih zemalja, suočavaju s pojavom neonacizma, a da neonacisti pokušavaju zadobiti popularnost i da se više "ne srame svojih opredjeljenja". "To je zabrinjavajući trend. Europa se mora suprotstaviti neonacizmu, prije svega zato što će, ako mu se ne suprotstavi, on rasti", rekao je Koll.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: