Venecuelanska TV
0

"Za zemljotres na Haitiju krivi su američki eksperimenti"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Citirajući navodni izvještaj ruske mornarice, venecuelanska televizija ViVe objavila je saopštenje za javnost u kojem se kaže da su potres jačine 7 stepeni na Haitiju uzrokovale SAD svojim eksperimentalnim testiranjima talasnog sistema. Ti eksperimenti, navodi se dalje, također bi mogli dovesti do "anomalija u vremenskim prilikama, pa tako i poplava, suša i uragana".

Na web stranici TV stanice također stoji i da je američki program HAARP, istraživanje atmosfere na Aljasci (čest predmet teorija zavjere) također kriv za zemljotres od 9. januara u Kaliforniji, a mogao bi biti i iza 7,8 stepeni jakog potresa u Kini koji je 2008. odnio 90.000 života.

Vjerovali ili ne, na web stranici državne TV kuće istaknuto je i to da je kataklizma na Haitiju samo priprema za mnogo veću "igru" - Iran, javlja Fox News.

Krajnji cilj ovih "testnih napada" na Haiti, tvrdi TV ViVe, je plan "uništenja Irana kroz niz potresa predviđenih da obore vladajući islamski režim."

Iako je priča o ovoj temi kasnije sklonjena sa venecuelanske web stranice, ostala je zabilježena na Googleu.

Članak je objavljen samo nekoliko dana nakon što je predsjednik Venezuele Hugo Chavez lično optužio SAD za iskorištavanje situacije nakon zemljotresa da "napadnu i vojno okupiraju Haiti".