Presedan
0

Za razliku od BiH, McDonald's iako bez licence ponovo počeo s radom u Kazahstanu

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekoliko restorana koji su radili pod brendom McDonald's u Kazahstanu ponovo je otvoreno u ponedeljak bez brendiranja.

Brzu hranu služe pod generičkim nazivima kao što je "Cheeseburger", nakon što je američka kompanija napustila lokalno tržište, prenosi Reuters.

Bivši vlasnik licence Food Solutions KZ je u saopštenju naveo da će zadržati "standarde visokog kvaliteta i usluga usvojenih od ranije" i da će uskoro predstaviti svoj novi brend.

McDonald's i Food Solutions KZ raskinuli su ugovor o licenci ovog mjeseca, navodeći kao razlog probleme sa snabijdevanjem. Izvori su ranije rekli Reutersu da je McDonald's Kazahstan prestao da kupuje zalihe iz Rusije i da ima problema da ih zamijeni.

Food Solutions KZ nije saopštio da li je zamijenio bilo koju komponentu kao što su goveđe pljeskavice sa kazahstanskim proizvodima i odbio je da komentariše bilo koja pitanja koja nisu navedena u njihovom saopštenju.

Njihov novi meni uključivao je namirnice kao što su govedina, piletina i riblji burgeri, kao i pileći kroketi, pomfrit i sladoled.

Podsjetimo, najpoznatiji lanac brze hrane na svijetu stavio je katanac na brave u restoranima u BiH, budući da je ta kompanija oduzela licencu za rad franšizi zbog niza skandala.

McDonald's je zatvorio svoje ruske restorane ubrzo nakon početka sukoba Rusije i Ukrajine prošlog februara, na kraju ih prodavši lokalnom vlasniku licence Aleksandru Govoru, koji je u junu predstavio brend Vkusno & točka (Ukusno i to je to).