Velike zabave
95

Wuhan je bio epicentar korone, a pogledajte kako se sada ponašaju

S.H.P.
Wuhan je bio epicentar pandemije koronavirusa, a potom je uslijedilo najstrože zatvaranje na svijetu. No to nije spriječilo hiljade ljubitelja elektronske muzike da se okupe u vodenom parku na kojem se održavao Festival ove muzike i to bez nošenja maski i pridržavanja distanciranja.

Čini se da u Wuhanu više nema bojazni od koronavirusa. Tokom vikenda, vodeni park Wuhan Maya bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Posjetioci su samo u kupaćim kostimima plesali u ritmu muzike, a drugi su se kupali i spuštali vodenim toboganima.

Ovakve scene su i dalje nezamislive u mnogim dijelovima svijeta koje se bore sa smrtonosnim koronavirusom, piše CNN.

Karantina u ovom gradu ukinuta je još u aprilu, a od sredine maja u Wuhanu odnosno u kineskoj provinciji Hubei nije zabilježen nijedan slučaj lokalnog prijenosa virusa.

Vodeni park otvoren je krajem juna, ali više od mjesec dana nije radio u punoj snazi zbog obilnih kiša. Trenutno vodeni park, tijekom vikenda primi u prosjeku 15.000 posjetitelja dnevno.

Podsjećamo, karantina u Wuhanu uvedena je 23. januara kada je koronavirus ubio 17 osoba, a zarazio njih 400. Bilo je to samo sedam dana poslije nakon što je Kina potvrdila da se virus širi s čovjeka na čovjeka.

Grad od 11 miliona stanovnika bio je potpuno odsječen od ostatka Kine, a svi javni događaji su bili otkazani. Širenje virusa je zbog velikog broja testiranja stavljeno pod kontrolom.

Postupno popuštanje karantine trajalo je do 12. maja, a sada se život u Wuhanu vratio u normalu, a fotografije partijanera u prepunim bazenima to dokazuju.