Nanio štetu kompaniji
141

Wizz Air trajno zabranio letove putniku koji se ponašao agresivno na liniji Džeda - Budimpešta

V. K.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kompanija Wizz Air trajno je zabranila letove putniku koji se nasilnički ponašao u avionu na linij Džeda - Budimpešta, a kojeg su na kraju fizičkom silom morala savladati četvorica Sarajlija koji su također putovali ovom aviolinijom.
Prema pisanju mađarskih medija, Wizz Air je saopćio kako je putnik nasilničkim ponašanjem nanio višemilionsku štetu kompaniji.

"Kapetan je prekinuo putovanje i sletio u Kairo. Tu je putnik udaljen te je pokrenut uobičajeni postupak protiv njega", saopćili su iz aviokompanije.

Također naglasili su kako je putnik nanio štetu kompaniji i to po četiri osnova.

"Izmijenjen je red vožnje zbog prinudnog slijetanja, povećana potrošnja goriva, morao se obezbijediti dodatni smještaj za putnike, a i dodatni let je doprinio rastu troškova", pojasnili su.

Ipak, iz Wizz Aira za mađarski Telex iz poslovnih razloga nisu mogli otkriti tačan iznos štete.

"Ne možemo komentirati dok se službena procedura ne završi. Wizz Air će poduzeti potrebne pravne korake protiv putnika koji je prekršio pravila. Trajno mu je zabranjen let aviokompanijom kako se takav slučaj ne bi mogao ponoviti u budućnosti", pojasnili su.

Na kraju, iz Wizz Aira su uputili izvinjenje svim putnicima na letu.

"Izvinjavamo se svim putnicima zbog kašnjenja i neugodnosti. Aviokompanija ima nultu toleranciju na sve moguće oblike agresije prema putnicima i poduzimamo stroge mjere kako se to ne bi ponovilo", zaključili su.

Kako su nam ranije kazali sudionici ovog događaja, spomenuti putnik je vjerovatno u nemogućnosti da kontroliše strah počeo nasilnički da se ponaša i da lomi predmete oko sebe. Stjuardese su bile nemoćne da ga obuzdaju.

U tom trenutku ranije spomenuti putnici iz Sarajeva su priskočili u pomoć te zajedničkim snagama uspjeli savladati mađarskog putnika. Kako nam kažu bili su primorani svezati ga kako bi ga umirili. Ostali putnici su prema svjedočenju bili jako uplašeni.