{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Winnie Pooh i Luke Skywalker osnova vanjske politike

S
16.6.2008. u 20:09
0
1
Winnie Pooh i Luke Skywalker osnova vanjske politike
0
Winnie Pooh i Luke Skywalker osnova vanjske politike
Richard Danzig, koji bi trebao biti savjetnik za nacionalnu sigurnost ukoliko Barrack Obama postane predsjednik SAD-a, otkrio je glavne stubove Obamine vanjske politike, a to su, vjerovali ili ne, medo Winnie Pooh, Luke Skywalker iz "Ratova zvijezda" i britanski nogometni huligani.
Na konferenciji posvećenoj vanjskoj politici u Washingtonu Richard Danzig je otkrio kako bi buduća strategija SAD-a u ratu protiv terorizma trebala slijediti pouku sa stranica dječje knjige o Winnieju Poohu, a to je: Ako ti nešto uzrokuje previše boli, probaj nešto drugo.

"Winnie the Pooh je, po mom mišljenju, osnovna literatura kada je riječ o nacionalnoj sigurnosti", kazao je Danzing, a prenio Telegraph.

Također je dodao kako bi američke vojne trupe, špijuni i antiteroristički odjeli mogli naučiti ključne lekcije kada bi razumjeli želje terorista za oponašanjem superjunaka poput Lukea Skywalkera, te žudnju za nasiljem kakvu osjećaju nasilni obožavatelji nogometa.Još bi se jedna lekcija o terorizmu, prema njegovom mišljenju, mogla naučiti proučavanjem nasilnih obožavatelja nogometa. "Jedna od najboljih knjiga o terorizmu koju sam pročitao posljednjih nekoliko godina nije uopšte bila o terorizmu. Riječ je o knjizi Billa Buforda Among the Thugs, u kojoj se opisuje nogometno nasilje u Velikoj Britaniji", dodao je Richard Danzing.

Demokratski predsjednički kandidat Barrack Obama je već kazao kako se protivi ratu u Iraku, a i stalno ponavlja kako bi Sjedinjene Američke Države trebale razmisliti o promjeni pristupa Bliskom Istoku.

Njegov pristup će sigurno biti popularan u Evropi, gdje trenutno boravi aktuelni američki predsjednik George W. Bush, u sklopu oproštajne turneje. Jučer je, naime, stigao u Veliku Britanju kako bi se sastao sa kraljicom Elizabethom i premijerom Gordonom Brownom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: