{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Wal-Mart se izvinio muslimanki

S
Sarajevo-x.com
20.2.2008. u 13:47
0
0
Wal-Mart se izvinio muslimanki
0
Wal-Mart se izvinio muslimanki
Popularni lanac supermarketa u Sjedinjenim Američkim Državama Wal-Mart uputio je javno izvinjenje jednoj muslimanki koja je kazala da su je u jednom Wal-Martovom supermarketu povezali sa islamskim teroristima samo zato jer je bila pokrivena u skladu sa islamskim propisima.
"Molim vas nemojte mi ništa učiniti“, kazala je kasirka u jednom supermarketu američkog giganta Wal-Marta kada je pokrivena žena htjela platiti za potrepštine koje je uzela u prodavnici, a prenosi AP.

Wal-Mart je zbog činjenice da su njihovi uposlenici mislili da je jedna žena islamski terorista samo zato što je pokrivena uputili javno izvinjenje koje potpisuje Rolando Rodriguez, potpredsjednik Wal-Marta i generalni menadžer.

"Sa sigurnošću tvrdimo da je do nesporazuma došlo zbog neznanja naše uposlenice i naglašavamo da će ista u skladu sa našom poslovnom politikom biti sankcionisana“, napisao je Rodriguez.

U saopćenju kompanije Wal-Mart također stoji da će svi njihovi uposlenici morati pohađati kurs o monoteističkim religijama sa posebnim osvrtom na islam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: