|

Vujanović zamolio Mesića da se Brčiću ponovno sudi u Crnoj Gori

Vujanović zamolio Mesića da se Brčiću ponovno sudi u Crnoj Gori
0
F
FENA
23.11.2007. u 13:32
0
komentara
0

dijeljenja
Vujanović zamolio Mesića da se Brčiću ponovno sudi u Crnoj Gori
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović prenio je u petak u Dubrovniku molbu hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću da se obnovljeni postupak protiv časnika crnogorske vojske Ilije Brčića osuđenog u Hrvatskoj za granatiranje Splita vodi u Crnoj Gori te da se Brčić brani sa slobode.
Slučaj zapovjednika bojnog broda Brčića, koji je nedavno uhićen u Rimu kamo je u sklopu crnogorskog izaslanstva doputovao na skup NATO-a, bio je tema razgovora Mesića i Vujanovića kojemu je prisustvovao i glavni državni odvjetnik RH Mladen Bajić.

"Moja molba je da se obnovljeni postupak nastavi u Crnoj Gori a da slučaj prati hrvatsko pravosuđe", rekao je Vujanović nakon susreta s Mesićem na marginama Regionalnog ekonomskog foruma u Dubrovniku.

Predsjednik Mesić pokazao je razumijevanje i za drugi zahtjev da se Brčić brani sa slobode uz puno jamstvo crnogorske vlade, dodao je Vujanović govoreći o slučaju crnogorskog časnika koji je 1993. godine u Hrvatskoj osuđen u odsutnosti na 15 godina zatvora pa ima pravo na obnovu postupka.

"Mi ćemo to riješiti u skladu s hrvatskim zakonima bez ikakve diskriminacije", izjavio je Mesić dodajući da je "dobra i sretna okolnost to što se Bajić nalazi u Dubrovniku u blizini ovoga hotela (Dubrovnik Palace u kojem se održavao Regionalni forum) pa smo ga pozvali na sastanak".

Po Vujanovićevim riječima Bajić je dao jamstva da će se taj i svi drugi slični slučajevi brzo rješavati, a Mesiću je zahvalio što "ima razumijevanja za taj problem i što je na sastanak pozvao Bajića".

Dvojica predsjednika razgovarala su i o naknadi štete za opremu koju je bivša JNA tijekom okupacije zračne luke Ćilipi opljačkala i odnijela na teritorij Srbije i Crne Gore. Suglasili su se da najprije treba utvrditi što je od te opreme stiglo u jednu a što u drugu državu i onda razmotriti način odštete.

"Dio koji je otišao u Srbiju zatražit ćemo od Srbije", ustvrdio je Mesić, a Vujanović zatražio da se to pitanje riješi na "adekvatan način".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.