{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vujanović zamolio Mesića da se Brčiću ponovno sudi u Crnoj Gori

F
23.11.2007. u 13:32
0
0
Vujanović zamolio Mesića da se Brčiću ponovno sudi u Crnoj Gori
0
Vujanović zamolio Mesića da se Brčiću ponovno sudi u Crnoj Gori
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović prenio je u petak u Dubrovniku molbu hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću da se obnovljeni postupak protiv časnika crnogorske vojske Ilije Brčića osuđenog u Hrvatskoj za granatiranje Splita vodi u Crnoj Gori te da se Brčić brani sa slobode.
Slučaj zapovjednika bojnog broda Brčića, koji je nedavno uhićen u Rimu kamo je u sklopu crnogorskog izaslanstva doputovao na skup NATO-a, bio je tema razgovora Mesića i Vujanovića kojemu je prisustvovao i glavni državni odvjetnik RH Mladen Bajić.

"Moja molba je da se obnovljeni postupak nastavi u Crnoj Gori a da slučaj prati hrvatsko pravosuđe", rekao je Vujanović nakon susreta s Mesićem na marginama Regionalnog ekonomskog foruma u Dubrovniku.

Predsjednik Mesić pokazao je razumijevanje i za drugi zahtjev da se Brčić brani sa slobode uz puno jamstvo crnogorske vlade, dodao je Vujanović govoreći o slučaju crnogorskog časnika koji je 1993. godine u Hrvatskoj osuđen u odsutnosti na 15 godina zatvora pa ima pravo na obnovu postupka.

"Mi ćemo to riješiti u skladu s hrvatskim zakonima bez ikakve diskriminacije", izjavio je Mesić dodajući da je "dobra i sretna okolnost to što se Bajić nalazi u Dubrovniku u blizini ovoga hotela (Dubrovnik Palace u kojem se održavao Regionalni forum) pa smo ga pozvali na sastanak".

Po Vujanovićevim riječima Bajić je dao jamstva da će se taj i svi drugi slični slučajevi brzo rješavati, a Mesiću je zahvalio što "ima razumijevanja za taj problem i što je na sastanak pozvao Bajića".

Dvojica predsjednika razgovarala su i o naknadi štete za opremu koju je bivša JNA tijekom okupacije zračne luke Ćilipi opljačkala i odnijela na teritorij Srbije i Crne Gore. Suglasili su se da najprije treba utvrditi što je od te opreme stiglo u jednu a što u drugu državu i onda razmotriti način odštete.

"Dio koji je otišao u Srbiju zatražit ćemo od Srbije", ustvrdio je Mesić, a Vujanović zatražio da se to pitanje riješi na "adekvatan način".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: