{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić: Nametanje advokata Šešelju skandalozna odluka

F
22.8.2006. u 15:15
0
0
Vučić: Nametanje advokata Šešelju skandalozna odluka
0
Vučić: Nametanje advokata Šešelju skandalozna odluka
Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je odluka Haškog tribunala da lideru radikala Vojislavu Šešelju nametne branioca "najskandaloznija u pravnoj historiji".
Vučić je na konferenciji za novinare kazao da je ovakva odluka Tribunala u Haagu "vrhunac bezobzirne nepravde i pokazivanja nemoći pred istinom".

"Predsjednik SRS-a nikada neće prihvatiti ono što mu je nametnulo Pretresno vijeće Haškog tribunala", rekao je Vučić i dodao da se ovakvom odlukom Šešelju uskraćuje elementarno pravo na odbranu.

On je naglasio da suđenja u pravom smislu neće biti ako Šešelju ne bude dozvoljeno da se brani sam.

Vučić je ocijenio da je Haški tribunal ovakvom odlukom prekršio sve, pa i svoje pravne propise, i dodao da se Šešelj "neće tako lako predati".

On je kazao da će SRS i u zemlji, ali i u inozemstvu "reagirati na sve načine" da žaštiti pravo Šešelja da se brani sam, javio je Tanjug.

Vučić je, govoreći o posjeti Jean-Mariea Le Pena Srbiji, naveo da su se s njim sreli predsjednik Izvršnog odbora SRS-a Dragan Todorović i supruga Vojislava Šešelja Jadranka Šešelj i da su razgovori koji su vođeni bili prijateljski.

On je rekao da je s Le Penom razgovarano i o ratnoj odšteti koju bi Srbija trebalo da dobije zbog NATO bombardiranja 1999. godine.

Vučić je kritikovao pozive pojedinih stranaka zbog najavljivanih protesta prilikom posjete Le Pena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: