{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrankić razgovarao s Nancy Lee

F
19.10.2007. u 12:07
0
0
Vrankić razgovarao s Nancy Lee
0
Vrankić razgovarao s Nancy Lee
Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić, koji s bh. izaslanstvom boravi u Washingtonu na godišnjem zasjedanju Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, u nastupnom posjetu Državnom trezoru SAD-a ( US Department of Treasury ) razgovarao je s Nancy Lee, pomoćnicom zamjenika tajnika za Euroaziju.
Razgovarano je o cijelom nizu bilateralnih pitanja, političkoj i gospodarskoj situaciji u regiji te odnosima s međunarodnim financijskim institucijama, saopćeno je iz Vrankićevog ureda.

Pomoćnica zamjenika tajnika se zanimala za aktualno stanje u BiH i ostvareni stupanj euroatlantskih integracija.

Istaknula je snažnu potporu Vlade SAD-a BiH, a poglavito reformskom kursu nužnom za stabilizaciju i pridruženje Europskoj uniji i NATO-u.

Ministar Vrankić je istaknuo značajan napredak u razvitku BiH, naglasivši dobre makroekonomske pokazatelje i rezultate, značaj političke i pravne sigurnosti u BiH koja će pridonijeti privlačenju direktnih inozemnih investicija u cilju stvaranja novih radnih mjesta.

Zahvalio je na dosadašnjoj suradnji i potpori posebice istaknuvši sadašnju tehničku pomoć US Treasury na pripremi Ministarstva financija i trezora za rješavanje pitanja stare devizne štednje putem emisije državnih obveznica ( emitiranje predviđeno do 31. marta 2008. godine).

Ministar financija i trezora je ovom prigodom naglasio i pomoć koju je US Treasury pružao na uspostavi Valutnog odbora u BiH.

Sugovornicu je, također, informirao o potpisanoj izjavi državnog i entitetskih premijera u BiH -“Naša platforma za akciju’, u kojoj je glavni akcent dan na unapređenje fiskalne koordinacije i stabilnosti, te uspostavi Fiskalnog vijeća i stvaranju boljeg poslovnog okružja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: