London
0

Vozio se busom sa glavom ubijenog u vreći

Sarajevo-x.com
Sigurnosne kamere u zapadnom Londonu snimile su Alžirca koji je dva dana prije toga u svom stanu silovao jednu ženu, te potom ubio komšiju za kojeg je smatrao da je bio s njom u vezi, pa je njegovu glavu nosio sa sobom u vreći.

Mohamed Boudjenane (45) bio je, kako piše Daily Mail, opsjednut tom ženom, a prije silovanja joj je obrijao glavu. Nakon toga je ubio Lakhdara Ouyahiju, vjerujući da je bio u vezi sa Filipinkom.

Kamere su ga uhvatile sa plastičnom vrećom u autobusu u zapadnom Londonu, a dva dana poslije iza jednog supermarketa pronađeno je zamotano obezglavljeno tijelo Ouyahija. Ubica je policiji pokazao gdje je bacio glavu ubijenog te je potom izvađena iz kanala.

Alžirac je, međutim, tvrdio da se ne sjeća momenta kad je čekićem udario nastradalog niti da mu je odrubio glavu mesarskom sjekirom.

Na svjedočenju je izjavio da je 42-godišnju ženu sreo na jednoj zabavi par mjeseci prije napada. Radila je kao dadilja u Oxfordu, a 3. februara, kad su se sreli, odlučili su otići u njegov stan. Potom je zaključao vrata, svezao je pertlama i obrijao joj glavu, dvaput je silujući.

Žena je ispričala kako joj je prijetio da će je porinuti u ključalu vodu, te da je optuživao da je prostitutka i da ima seksualne odnose sa "čovjekom sa sprata" - ubijenim Ouyahiom. Ipak, naredni dan ju je pustio nakon što mu je više puta obećala da će prihvatiti islam i udati se za njega.

Nakon toga ubio je komšiju, odrubio mu glavu i bacio je u kanal. Kako je na sudu insistirao na tome da se ne sjeća ničega, provedeno je psihijatrijsko vještačenje koje je pokazalo da Boudjenane nije mentalno bolestan, a priznao je da je imao "čudne glasove u glavi" te da je "pomišljao na ubistvo".

Sudija Christopher Moss osudio ga je na doživotnu kaznu zatvora.