Skandal u Britaniji
0

Vojvotkinja tražila novac za pristup princu Andrewu

SRNA
Sarah Ferguson
Sarah Ferguson
Britanska vojvotkinja od Yorka Sarah Ferguson snimljena je tokom navodnog pokušaja da u razgovoru sa reporterom na tajnom zadatku za 500.000 funti proda pristup svom bivšem suprugu princu Andrewu, piše danas nedjeljnik "News of The World".

Bakingemska palata odbila je da komentariše optužbe da je vojvotkinja zatražila novac za ovu uslugu.

Nedjeljnik navodi da je Fergusonova obećala da će upoznati lažnog biznismena sa princom, koji je specijalni britanski izaslanik za međunarodnu trgovinu i investicije.

Novinar "News of The World" snimio ju je kako prima isplatu od 40.000 dolara i kaže: "Mogu da otvorim koja god vrata poželite. Andrew mi je rekao - kaži mu da je cijena 500.000 funti."

Vojvoda od Yorka, drugi sin kraljice Elizabete, navodno nije ništa znao o ovom dogovoru, ali njegova bivša supruga tvrdi da je i on bio umiješan.

"On zna da mora da vodi računa o meni zato što ja nemam novca. Ako želite da ga uključite u svoje poslove, brinite se o meni, a on će o vama. Vratiće vam se desetostruko", kaže vojvotkinja na snimku.

Nedjeljnik tvrdi da se 50-godišnja Sarah Ferguson sastala sa lažnim biznismenom dva puta - u hotelu u New Yorku i ekskluzivnom klubu u Londonu.
Vojvoda i vojvotkinja od Yorka razveli su se 1996. godine, ali su ostali u prijateljskim odnosima.