|

Vojska Sri Lanke ubila 14 tamilskih pobunjenika

Vojska Sri Lanke ubila 14 tamilskih pobunjenika
0
F
FENA
29.10.2007. u 14:53
0
komentara
0

dijeljenja
Vojska Sri Lanke ubila 14 tamilskih pobunjenika Foto: AP
Srilankanski vojnici ubili su 14 pobunjenika iz Tamilskih tigrova a dvojica vojnika su ranjena u sukobima na sjeveru otoka, saopćila je vojska u ponedjeljak.
Vojnici su ubili 10 pobunjenika u nedjelju i još četiri u ponedjeljak u tri odvojena sukoba s Oslobodilačkim tigrovima Tamilskog ilama (LTTE) u sjeverozapadnoj oblasti Mannar i na sjevernom poluostrvu Jaffna, javio je Reuters.

Sukobi su uslijedili samo nekoliko dana nakon što su pobunjenici pokrenuli najveću samoubilačku operaciju podržanu zračnim udarima.

U posljednjem sukobu, navodi vojska, vojnici su uzvratili na napad Tigrova u ponedjeljak ujutro na isturenoj liniji odbrane na poluostrvu.

"Kopnene trupe potvrdile su da su ubile četvoricu terorista koji su došli izvesti napad u Muhamaleu", izjavio je portparol u Medijskom centru za nacionalnu sigurnost.

Tigrovi nisu bili odmah dostupni radi komentara borbi i nije bilo nezavisne potvrde navoda vojske.

Oko 5.000 ljudi je ubijeno od početka prošle godine u skoro svakodnevnim kopnenim i pomorskim sukobima, zasjedama i zračnim udarima. Broj poginulih od izbijanja sukoba u 1983. godini iznosi oko 70.000 ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.