Veliko obraćanje lidera
125

Vođa Huta ismijavao Bidena: "Starac koji se jedva penje uz stepenice prelazi 9.000 km da nas napada"

B. H.
Screenshot: X.com
Screenshot: X.com
Vođa pokreta Ansarullah, jemenskih Huta, kazao je da Izrael nije uspio postići nijedan od svojih ciljeva u Pojasu Gaze, ali nastavlja s masovnim ubistvima palestinskog naroda.

"Izraelski neprijatelj nije uspio postići svoje ciljeve, ali nastavlja sa svojim zločinima. Tokom posljednja 104 dana počinili su preko 2.000 masakra i genocida nad palestinskim narodom", rekao je Sayyed Abdul-Malik al-Houthi u televizijskom govoru.

Naglasio je da je izraelski rat protiv Gaze zločin, iako SAD i Britanija to odbijaju priznati.

Vođa Ansarullaha kritikovao je međunarodne organizacije jer samo posmatraju ono što se odvija u Gazi bez poduzimanja konkretnih radnji da to zaustave.

"Interesi islamskog ummeta leže u tome da stajemo uz palestinski narod protiv zajedničkog neprijatelja. Međutim, neke islamske zemlje zauzele su strategiju prevare prema narodu Palestine", dodao je al-Houthi.

Dodao je da su arapske zemlje trebale prekinuti opsadu palestinskog naroda, ali je utjecaj SAD-a spriječio takve akcije.

Al-Houthi je nadalje upozorio da će američki i britanski brodovi, zajedno s plovilima povezanim s Izraelom, biti meta jemenskih oružanih snaga u Crvenom moru.

Dodao je da je jedini učinak nedavnih raketnih napada bio poboljšanje tehnologije njegove vojske i mornarice, te je ismijao Joea Bidena "kao starca koji ima problema s penjanjem uz stepenice aviona, a ipak putuje 9000 kilometara kako bi napao one koji su htjeli stati uz potlačeni narod Gaze".

Vođa Ansarullaha istakao je da Sjedinjene Američke Države imaju mračnu "historiju zločina protiv raznih naroda širom svijeta".

"Ako Amerikanci vjeruju da ima pravo doći s više od 9.000 kilometara udaljenosti u našu regiju, kako onda mi nemamo pravo stati uz palestinski narod kada je on dio nas?", upitao je al-Houthi.