Majka i sinovi u zatvoru
0

Vodili porodični '24-satni servis' dostave kokaina

Sarajevo-x.com
Direktorica udruženja za borbu protiv ovisnosti i njena dva sina koji su pomagali majci u prodaji kokaina jučer su u Londonu osuđeni na tri tj. dvije i pol godine zatvora, pišu britanski mediji.

Karen Stott, 49-godišnjakinja zajedno je sa svoja dva sina Khanom (24) i Vidalom (22) imala '24-satni servis' dostave kokaina koji je sud u Londonu uporedio s kućnom dostavom hrane.

Karen se 'poslom' bavila danju, a noću su kokain dostavljali njeni sinovi.

Da stvar bude gora, Karen se javno bavila humanitarnim radom i pomaganjem osobama s ovisnošću o drogama, a upravo na dan kad je u jednoj školi educirala učenike o štetnosti uzimanja droga, Karen je policajcu u civilu prodala kokain u vrijednosti od 5000 engleskih funti (5.500 eura), te je tako i uhapšena.

Karen Stott bila je poznata po glamuroznom stilu, skupim automobilima i odjeći svjetskih dizajnera, a ljetovala je na Barbadosu i Karibima, piše Daily Mail.

Karen i njen stariji sin Khan osuđeni su na tri godine zatvora, dok je mlađi Vidal osuđen na 2,5 godine zatvora.

'Ovo je bio odlično organiziran porodični biznis radi isključivo financijskih razloga u koji je majka svjesno uvukla dvojicu sinova. Droga je dostavljana automobilom u bilo koje doba dana ili noći, a najmanja količina koju je mušterija mogla kupiti iznosila je dva grama kokaina što ih je koštalo oko 100 funti', izjavio je detektiv Richard Martin iz londonske Metropolitan policije.