Odbila izazovnu uniformu
0

Vlasnik bara platio 3.500 eura odštete Fati Lemeš

Sarajevo-x.com
Londonski mediji su prije pola godine pisali o Fati Lemeš, konobarici bh. porijekla koja je odbila na poslu nositi izazovnu crvenu haljinu kakve inače nose uposlenice bara u kojem je radila.

Bosanka Fata Lemeš (33) otpuštena je s radnog mjesta konobarice u londonskom baru Mayfair Rocket, nakon što je odbila obući mini haljinu s dubokim dekolteom.

Stoga je Lemeš odlučila tužiti vlasnika, a na sudu je istakla kako su joj, kad je jednom prilikom radila drugu smjenu, dvojica mušterija rekli kako traže plavušu "za noć ili dvije".

Na sudu je Fata izjavila kako su je mušterije u baru opsjedale, te da vlasnik ovo mjesto vodi kao "seks klub" i dozvoljava mušterijama da "konobarice tretiraju kao prostitutke".

Fata Lemeš je pod tvrdnjom da je odgojena kao muslimanka i da nije htjela nositi tako izazovnu odjeću, podigla tužbu u kojoj je tražila 21 hiljadu eura odštete za seksualno uznemiravanje i otkaz na poslu.

Na sudu je utvrđeno "da tužba ima pravne osnove i da je konobarica imala pravo odbiti da odjene haljinu u kojoj se osjećala preizazovno".

Fata Lemeš je presudom u svoju korist dobila mnogo manji iznos, 3.500 eura, no to još uvijek nije kraj priče. Na Facebooku su otkrivene Fatine fotografije u kojima se jasno vidi da Fata nosi uobičajenu odjeću, te duboki dekolte i kratke haljine kao i sve ostale žene i djevojke, što je navelo advokate tuženog bara da razmisle o ponovnom otvaranju slučaja.