{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada Njemačke će raditi na ubrzanoj deportaciji migranata kojima je odbijen azil

S
SRNA
16.8.2018. u 22:20
24
51
Vlada Njemačke će raditi na ubrzanoj deportaciji migranata kojima je odbijen azil
24
Vlada Njemačke će raditi na ubrzanoj deportaciji migranata kojima je odbijen azil
Foto: EPA-EFE
Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je večeras da će njena vlada pojačati napore u cilju ubrzane deportacije migranata kojima je odbijen zahtjev za azil, nakon što je više stotina desničara zatražilo njenu ostavku zbog migrantske politike.
Ona je nakon sastanka sa predstavnicima svoje stranke Hrišćansko-demokratske unije Njemačke /CDU/ u Drezdenu rekla da je svjesna da je njena odluka o izbjeglicama uznemirila glasače i izrazila zabrinutost u vezi sa sposobnošću države da zadrži kontrolu.

"Jasno sam rekla da nisu svi problemi riješeni, posebno deportacija predstavlja i dalje veliko pitanje", rekla je Merkel.

Ona je dodala da će savezna vlada preduzeti veću odgovornost u tom smislu.

Antiislamski pokret PEGIDA organizovao je danas proteste u Drezdenu zbog odluke Merkel da pusti u Njemačku blizu milion izbjeglica i migranata, većinom iz zemalja s većinskim muslimanskim stanovništvom.

Merkel je u više navrata branila svoju odluku da primi migrante kao "humanitarnu neophodnost", ali je od 2015. godine do danas donekle promijenila stav, rekavši da neće dozvoliti da se ponovi takva situacija. Ona je nedavno rekla da će se boriti protiv uzroka migracija u Evropu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: