Svijet
0

VKTBIH u Jordanu prezentirao mogućnosti bBiH

FENA
U sklopu posjeta visoke državne delegacije BiH predvođene Predsjedništvom BiH u Hašemitsku kraljevinu Jordan su otišli i predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH (VKTBiH), a aktivnosti kojima je dat poseban značaj su predstavljanje bh. privrede i mogućnosti investiranja u BiH.

Jordanska trgovinska komora izrazila je želju za uspostavljanjem bliže suradnje s VKTBiH kako bi se, uz dobre političke, razvijali i ekonomski odnosi. Stoga su jutros u Jordanskoj trgovinskoj komori predstavnicima iz gospodarskog i financijskog sektora Jordanske trgovinske komore i Komore za industriju predstavljene mogućnosti BiH.

Osim prezentacija koje su održali FIPA i VKTBiH održana je i prezentacija domaćina o temi mogućnosti ulaganja u Hašemitsku Kraljevinu Jordan.

Tijekom jučerašnjeg posjeta kralju Abdulahu potpisani su Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hašemitske Kraljevine Jordan i BiH, Memorandum o razumijevanju između Jordanskog investicijskog odbora i FIPA-e, Protokol o suradnji između FIPA-e i Jordanske radio-televizije, Sporazum o suradnji između asocijacija poslodavaca dviju zemalja i Sporazum o suradnji VKTBiH s Trgovinskom komorom Hašemitske Kraljevine Jordan.

Dogovoren je i posjet jordanske gospodarske delegacije BiH krajem septembra, saopćeno je iz Službe za informiranje VTKBiH.